Ambla

Nesserduin

Ameland

Ambla

April 2016

Zondag 17 april vertrokken we naar het huis Ambla Nesserduin te Ameland. Op het moment dat we de haven te Holwerd inreden kregen we al het vakantiegevoel. Heerlijk... een weekje helemaal weg. De overtocht ging voorspoedig. Je vaart door de vaargeul en zowel aan stuur- als aan bakboord zag je het wad. Zeker als je dat voor het eerst ziet is dat een beleving. Helaas hadden de zeehonden geen zin om zich te laten zien.

Aangekomen op Ameland volgden we de routebeschrijving en na een minuut of 5 arriveerden we bij het huis. Prachtig gelegen in de duinen en zeer privé. Rondom een flinke tuin waar de konijnen zich al gauw lieten zien. Heel schattig, altijd met z'n tweeën. Aan de zijkant, bij de openslaande deuren een terras ( lekker beschut ) waar eigenlijk de hele dag de zon is.

De periode waarin wij in het huis zaten was koud, maar de zon scheen! We hadden onze elektrische fietsen bij ons zodat we iedere dag konden fietsen rond het eiland en optimaal van de natuur hebben kunnen genieten. Je hebt er van alles: duinen, vennen, bos, strand, zee. Zeker buiten het toeristenseizoen merk je hoe rustig het is en dat je alleen de vogels hoort fluiten, de wind hoort waaien en de zee hoort ruisen.

Het strand en de zee liggen op loopafstand van het huis. Binnen een paar minuten lopen ben je er! Het zand is mooi wit, schoon en we hebben zo genoten van die strandlopertjes die achter elkaar aan aanschoven en van een scholeksterechtpaar dat we iedere dag tegenkwamen. En dan die heerlijke wind in je gezicht.

En dan weer naar het huis, waar je verwarming aandoet en het in een mum van tijd behaaglijk lekker warm wordt. Er is ook een open haard. Heel gezellig. Het huis is ruim en het heeft alles wat je nodig hebt. De keuken is prima in orde! Vaatwasser, combimagnetron, grote koelkast.

Wat ook belangrijk is, is dat de bedden lekker slapen! Dat is een must als je de hele dag buiten bent geweest. Bij het krieken van de dag hoor je de zee.

In het dorpje Nes is een warme bakker en aan de buitenkant van het dorp een grote supermarkt waar je zo naar toe fietst. Ook zijn er diverse restaurantjes en strandpaviljoens in de omgeving.

Wij hebben in ieder geval een heerlijke week gehad en we komen graag een keer terug in dit heerlijke huis.

André en Annette


Januari 2015

Wij hebben een heerlijke week in jullie huisje gehad. Het was geweldig. Nog nooit zo'n compleet huis gehad. En ook zo leuk en geriefelijk ingericht. Een leuke vakantie begint vaak met een mooie locatie en een fijn huisje. Dat was dat van jullie zeer zeker! Wij hebben veel wandelingen gemaakt en alle plaatsjes bezocht. Daardoor hebben wij een goede indruk gekregen van alle mogelijke huisjes. Ambla springt daar wat ons betreft bovenhuis, qua privacy, qua ligging en qua uitstraling.

Tijdens onze wandelingen hebben wij veel reeën gezien en wij hoopten, ze ook bij jullie huisje te zien. Zowaar op donderdag hebben wij een paar mooie reeën gezien. Heel bijzonder!

Wat wij ook fijn vonden, was het feit, dat wij door het bos, zo bij het strand waren. Heerlijk wandelen en een kopje koffie drinken bij de Buren van Nes. Ameland is veelzijdig. Veel winkeltjes en leuke koffietentjes. Natuurlijk was het in deze tijd van het jaar wat rustiger. Dan is het wel fijn, als de dagen wat korter zijn, om een open haard te hebben. Wat hebben wij daarvan genoten.

Als je met de boot gaat, dan heb je direct het gevoel dat je op vakantie bent. De overtocht gaat snel en jullie huisje is gemakkelijk te vinden. Goed aangegeven, net zoals alles wat met het huisje te maken heeft. Erg goed gedaan!, Heerlijk geslapen op de goede bedden.

Kortom; heel erg bedankt, dat wij gebruik mochten maken van jullie huis. De liefde voor deze plek straalt door het hele huis.

Wij willen heel graag nog een keer terugkomen en zijn er zeker van, dat anderen dat ook zullen doen, als ze ooit in jullie huisje zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

Femia en Henk

Reserveren

Mail: ambla@amblanesserduin.nl

Telefoon: 06 37480062 ( 0031 6 37480062 )

www.amblanesserduin.nl