Ambla

Nesserduin

Ameland

Ambla

Ambla Nesserduin ligt midden op het eiland en is een ideale uitvalsbasis voor elke activiteit. Op slechts 450 meter afstand ligt het strand. Het huis ligt aan het Nesserbos (windluw en zonrijk), met daarin het hoge Kaapsduun. Naar het westen zijn duinruggen en natte duinvalleien te vinden. Op het strand bij Ballum is een breed, groen strand ontstaan, uniek in Europa. Naar het oosten liggen de Kooiduinen met een werkende eendenkooi. Aansluitend ligt de Oerdvlakte, de laatste gemeenschappelijke weide van Europa. Daarachter liggen de zeer oude Oerdduinen, met op de punt van het eiland de altijd in beweging zijnde zandplaat De Hon.

Ameland staat bekend om zijn bijzondere flora en fauna. Zelfs in het drukste toeristenseizoen zijn er genoeg plekken te vinden waar je geen mens tegenkomt.

Winkels en restaurants zijn op loopafstand in Nes en Buren te vinden. Ameland kent een diversiteit aan natuur, cultuur en activiteiten: wadlopen, paardrijden, zwemmen (zee of overdekt zwembad), fietsen en wandelen, mountainbiken, strandexpress, vissen op zee of eiland, windzeilen, fitness of sauna, massage, yoga, tennis of (boeren/midget)golf, bowlen, rondvluchten en parachutespringen, vaartochten (naar bijvoorbeeld zeehonden), winkeltjes, restaurantjes, galeries, markt, musea, demonstraties in molens en van de paardenreddingsboot en natuurlijk het beklimmen van de vuurtoren.

Ameland is vlot bereikbaar via sneldienst, watertaxi, en reguliere veerboot (auto). Wadlopen vanaf Holwerd kan natuurlijk ook :)

Reserveren

Mail: ambla@amblanesserduin.nl

Telefoon: 06 37480062 ( 0031 6 37480062 )

www.amblanesserduin.nl